7 DERS, 36 BÖLÜM
Antik Yunan ve Antik Roma’dan 19. yüzyıl Avrupa’sına, Batı sanat tarihinin çığır açan isim ve eserleri bu eğitimde!
EĞİTMENLE CANLI SORU-CEVAP
Canlı soru-cevap oturumlarına katılarak, Prof. Dr. Tuna Şare Ağtürk’e batı sanat tarihine dair tüm merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.
Tüm Eğitimleri Dilediğin Yerde Dilediğin Zaman İzle!
Antik Yunan ve Antik Roma dili, sanatı ve eserleri için kullanılan “klasik” kelimesi, türünün en güzel örneği anlamına gelir.
Michelangelo ve Donatello’nun Davut heykelleri hangi benzerlik ve farklılıklara sahiptir? Mona Lisa tablosunu gizemli ve sıra dışı kılan nedir? Orta Çağ neden sanat tarihinde “karanlık çağ” olarak adlandırılır? Aziz Petrus Bazilikası Rönesans mimarisinin hangi özelliklerini taşır? Boticelli’nin “Venüs'ün Doğuşu” eseri hangi görsel nitelikleri taşır? Sanat tarihi disiplini eserleri nasıl değerlendirir? Prof. Dr. Tuna Şare Ağtürk, Antik Çağ’dan 19. Yüzyıla Sanat Tarihi eğitiminde Antik Yunan’ın insan formundaki tanrılarından 19. yüzyıl Avrupa’sında Neoklasisizm akımına kadar, Batı sanat tarihinin gelişimini belirleyen sanatçıları ve sanat eserlerini inceliyor!
EĞİTMEN İMZALI SERTİFİKA
Eğitimi bitirince, üzerinde eğitmen imzasının bulunduğu sertifikaya sahip olursunuz
EKSTRA İÇERİKLER
Sertifikanı aldıktan sonra 12 hafta boyunca her hafta sana gönderilecek ekstra içeriklerde eğitim içeriğiyle paralel kitap önerileri, söyleşiler, videolar ve dahası seni bekliyor!
SINIRSIZ ERİŞİM
İzleme sınırı olmaksızın dilediğiniz zaman, dilediğiniz kadar izleyebilirsiniz
Sanat Tarihçisi ve Arkeolog Prof. Dr. Tuna Şare Ağtürk, Antik Çağ'dan 19. Yüzyıla Sanat Tarihi eğitiminde Batı sanat tarihinin en etkili sanatçılarını, çığır açan sanat akımlarının ve eserlerin inceliklerini paylaşıyor. Batı sanat tarihini tüm detaylarıyla inceleyeceğiniz bu eğitimde; Antik Çağ’dan 19. yüzyıla kadar sanat tarihine yön veren önemli sanatçı ve sanat nesnelerini bağımsız olarak değerlendirme, yorumlama, takdir etme ya da eleştirme becerisi kazanacaksınız.
Neo Skola için Prof. Dr. Tuna Şare Ağtürk tarafından hazırlanan “Antik Çağ’dan 19. Yüzyıla Sanat Tarihi” eğitiminde farklı dönemlerin ve farklı coğrafyaların sanat eserlerine ve sanatçılarına odaklanılmıştır. Antik ve Yunan Roma sanat tarihi, arkaik ve klasik dönem sanat tarihi, orta çağ ve Rönesans sanatlarının yanında Barok, Rokoko ve Neoklasisizm gibi sanat akımlarına da yer verilmiştir.
Sanat tarihi eğitiminde Prof. Dr. Tuna Şare Ağtürk farklı dönemlerdeki farklı sanat akımlarına odaklanıyor. Sanat tarihi eğitimi kapsamında bu dönemlerin her birinin öne çıkan isimleri ve eserleri inceleniyor. Aynı doğrultuda bu eser ve akımların birbirlerini nasıl etkilediği örneklerle anlatılıyor ve sanat tarihi bu şekilde somut bir hale getiriliyor. Sanat tarihi temelde bir eserin üretildiği ortamı anlamaya çalışmaktır.
Batı sanat tarihi konusunda en önemli isimlerden biri Yaşlı Plinius olarak bilinir. Yaşlı Plinius’tan kalan eserder, kendisinden yüzyıllar sonra yaşamış sanat tarihçilerine ilham vermiştir. Sanat tarihi alanına kattığı “mimesis” yani gerçeğe en yakını tasvir etme kavramı, Batı sanatının ve sanat tarihinin temellerini oluşturmuştur. Sanat tarihi Batı dünyasında stilistik bir evrim doğrultusunda ilerlemiştir.
Orta çağ sanat tarihi alanına bakıldığında sanatçıların eserlerindeki insan ve formların daha gerçekçi bir şekilde tasvir edildiği görülür. Orta çağ sanat tarihinde perspektif kavramından bahsetmek mümkündür. Ancak bu dönemde sanat tarihi uzmanları görebiliyor ki sanatçıların kaygısı gerçekçi tasvir değil, gözün görmediği iç dünyayı tasvir etmek. Sanat tarihi eğitiminde bu bağlamda Doğu ve Batı’da orta çağ sanatı ve akımlarının yanında geç orta çağ döneminde Rönesans’ın izleri incelenmektedir.
Sanat tarihi uzmanlarına göre Roma İmparatorluğu dönemi sanatını tanımlamak zordur. Bunun sebebi bu dönem yapılan eserlerin Romalılar tarafından değil, Romalıların fethettikleri topraklardaki farklı etnik milletlerden sanatçılar tarafından yapılmış olmasıdır. Ancak en basit haliyle Roma İmparatorluğu sanatçılarının Yunan sanatı hayranı olduğu sanat tarihi alanında kabul edilen bir düşüncedir. Roma sanat tarihi özelliklerinden biri bu dönem sanatın bir propaganda aracı olarak kullanılmasıdır.
Antik Yunan ve Roma dönemi sanat tarihi oldukça geniş bir alandır. Sanat tarihi eğitimi kapsamında bu dönemin alt başlıklarında genel hatları ile Antik Yunan sanatı, Minos sanatı, Miken sanatı ve karanlık çağ olarak incelenmiştir. Bu dönemlerdeki mimari, heykel ve resim sanatı örnekleri sanat tarihi eğitimi kapsamında anlatılmış, örnekler görsellerle ve tarihi arka planla desteklenmiştir.
Arkaik ve klasik dönem sanat tarihi kapsamında incelenen konular genelde Antik Yunan dönemine odaklanmıştır. Bu dönemde yapılan heykellerde kadın ve erkek tasvirleri incelenmiş, Antik Yunan resim sanatı anlatılmıştır. Yunan tapınakları ve mimarisi de bu dönemin sanat tarihi çerçevesine girmiştir. Arkaik dönem mimarisi, heykeli ve resmi sanat tarihi için çok önemli bir yere sahiptir.
Rönesans sanatı, sanat tarihi eğitiminde derinlemesine incelenen konulardan biridir. Rönesans sanat tarihi alanında öne çıkan isimlere, bu sanatçıların hayatına ve eserlerine yer verilmiştir. Donatello, Leonardo da Vinci, Michelangelo gibi ikonik hâle gelmiş isimler Rönesans sanat tarihinin incelenmesi için oldukça önemlidir ve Rönesans’ın farklı dönemlerine bağlı olarak bu eğitimde incelenmiştir.
Neo Skola için Prof. Dr. Tuna Şare Ağtürk tarafından hazırlanan sanat tarihi eğitimi Batı sanat tarihine yön veren sanat akımlarını inceler. Bu eğitim ile farklı dönemlerin resim, heykel ve mimari sanat eserlerini yorumlamayı öğrenebilirsiniz. Farklı dönemlerin önemli sanatçıları ve sanat akımları, eserlerin görsel örnekleriyle birlikte bu eğitimde sizlerle buluşuyor.
Sanat tarihi uzmanlarına göre sanat tarihinin oluşmasındaki ilk etkili isim Yaşlı Plinius olmuştur. Yaşlı Plinius milattan sonra 79 yılında hayatını kaybetse de kendisinden yüzyıllar sonra yaşayanlara bile katkıda bulunmuştur. Modern sanat tarihinin babası olarak bilinen isim ise 16. yüzyılda yaşamış olan Vasari olarak bilinir. Vasari, Rönesans döneminin en ünlü sanatçılarının biyografilerini yazarak sanat tarihi alanına katkıda bulunmuştur.
Temel bir sanat tarihi eğitimi öncelikle Antik Yunan ve Roma’nın yanında arkaik ve klasik döneme odaklanır. Roma İmparatorluk sanatı, orta çağ sanatı ve Rönesans sanatı gibi alt başlıklara da sahip olması gereken sanat tarihi eğitimi temelde Barok, Rokoko ve Neoklasisizm gibi akımları da incelemelidir. Sanat tarihi, bütün bu dönem ve akımların öne çıkan sanatçılarını ve sanat eserlerini inceler.
İlk sanat tarihçisi ve sanat tarihi alanının kurucu babası olarak bilinen isim, milattan sonra 1. yüzyılda Roma’da yaşamış olan Yaşlı Plinius isimli yazardır. Yaşlı Plinius’tan günümüze yazdığı 37 ciltlik doğa tarihi ansiklopedisi kalmıştır. Bu ansiklopedide sanatın tarihsel evrimi hakkında birçok veri olduğundan sanat tarihinin başlangıcı olarak kabul edilebilir.
Karanlık Çağlar
Arkaik ve Klasik Dönem
Antik Yunan ve Roma Sanatı
Orta Çağ Sanat Tarihi
Rönesans Resmi, Heykeli ve Mimarisi
Donatello, Masaccio, Boticelli
Leonardo da Vinci ve Michelangelo
Barok Sanatı ve Sanatçıları
Rokoko ve Neoklasisizm
DERSLER ve BÖLÜMLER
Prof. Dr. Tuna Şare Ağtürk tarafından hazırlanan eğitimleri alanlar bu eğitimleri de aldı.
KATEGORİLER
Sinema
Tarih
Finans
Sağlık
Müzik
Girişimcilik
Gastronomi
Yaşam Kültürü
Satış
Pazarlama
Liderlik
Yetkinlik Gelişimi
Sanat
Bilim
Sürdürülebilirlik
EĞİTMENLER
Alp Ersönmez
Giovanni Guidetti
Ahmet Hazım Topçuoğlu
Muhsin Akgün
Dr. Can Gürbüz
Prof. Dr. Asaf Savaş Akat
Müjde Mısırlı
Enis Arslan
Levon Bağış
Doç. Dr. Defne Eraslan
İrem Göğüş
Cem Bozkuş
Mehmet Açar
Ateş Ataseven
EĞİTİMLER
Agility: İş Hayatında Çeviklik
Amerikan Sinema Tarihi
Anadolu Mutfağının Modern Yorumu
Antik Çağ'dan 19. Yüzyıla Sanat Tarihi
Atatürk’ü Anlamak
Avrupa ve Dünya Sineması Tarihi
Ağız Yapısı ve Lezzet Katmanları
B2B Pazarlama Eğitimi
Baş Ağrısı ve Migren
Başarılı Kariyerin Sırları
Bir Yaşam Şekli Olarak Yoga
Bira Tarihi ve Kültürü
Biyoçeşitliliği Anlamak ve Korumak
Blockchain ve Kripto Paranın Temelleri