Yaratıcı Yazarlık
4 Ders
12 Bölüm
Bu eğitimle yazabilmenin önündeki engelleri ve ardındakileri keşfedecek, yazarlık yolculuğunun ve iyi bir yazının yapı taşlarını inceleyeceksiniz.
Taksit ile 120 ₺
EĞİTMENLE CANLI SORU- CEVAP
EĞİTMEN İMZALI SERTİFİKA
EKSTRA İÇERİKLER
İyi ve çarpıcı bir başlangıç hikâyenin içinden çıkar.
EĞİTİM ÖZETİ
İyi Bir Yazının Özellikleri
Yazmanın Önündeki Engeller
Yaratıcı Yazarlık Çalışmaları
Hikâye ve Roman
Romanın Boyutları
Yazıyı Değerlendirmek
DERSLER VE BÖLÜMLER
Yazmaya Başlarken
1.Bölüm - Yazabilmenin Ardındaki İki Sihirli Kelime
6:49
Ücretsiz İzle
2.Bölüm - İyi Bir Yazının Önünde Duran Engeller
13:18
3.Bölüm - Hikâye Nedir?
12:46
Ara Test (1)
Yazarken
4.Bölüm - Sadece Bir Odaya Kapanarak Yazabilir Miyiz?
15:31
5.Bölüm - Nasıl Çalışmalıyım?
15:28
Ara Test (2)
Türlerin Özellikleri
6.Bölüm - Hayatım Gerçekten Roman Mı?
10:39
7.Bölüm - Romanın Farklı Boyutları
26:35
8.Bölüm - Gezi Kitapları
5:36
9.Bölüm - Biyografiler ve Otobiyografiler
9:44
Ara Test (3)
Yazmaya ve Yazıya Dair Sorular
10.Bölüm - Yazarken Bizi Hangi Sürprizler Bekler?
5:30
11.Bölüm - Etkilenmekten Korkmalı Mıyım?
3:23
12.Bölüm - Yazdıklarımı Nasıl Değerlendirmeliyim?
5:33
Sertifika Testi
EĞİTİM HAKKINDA
Yazar Mario Levi, Yaratıcı Yazarlık Eğitimi’nde hikâye, roman, biyografi, otobiyografi ve gezi yazıları türlerini genel hatlarıyla inceliyor, “iyi” yazının ve yazma uğraşının temel prensiplerini paylaşıyor. Farklı edebi türlerin incelendiği bu eğitimde; yaratıcı sürece ışık tutan unsurlardan engellere kadar yazarlığın ve yazının inceliklerini keşfedeceksiniz.
Mario Levi’den Yaratıcı Yazarlık eğitimi Neo Skola’da sizleri bekliyor! Yazarlık eğitimi alanına bir giriş olarak nitelendirilebilecek yaratıcı yazarlık eğitiminde yazı yazmanın önündeki engelleri yaratıcı yazarlık atölyesi formatında kaldırın. Yaratıcı yazarlık eğitimi ile yazarlık yolculuğunuzu ve iyi bir yazının nasıl yazılabileceğini keşfedin. Online yaratıcı yazarlık eğitimi kapsamında iyi ve çarpıcı bir hikâye yazmanın püf noktalarını keşfedebilir, “Yazmaya nereden başlayacağım?” sorusunun cevabını bulabilirsiniz. Yaratıcı yazarlık eğitimi kapsamında aynı zamanda hikâye, roman, biyografi, otobiyografi ve gezi yazıları türlerini de inceleme fırsatınız olacak.
Yaratıcı yazarlık eğitiminde öncelikle yazarlığın incelikleri ve yazar olmanın kişiye göstereceği yollar hakkında bilgi alma şansınız olacak. Yaratıcı yazarlık sürecinde yetenek kavramı, yaratıcı yazarlık eğitiminde üzerinde durulan ve tartışılan konulardan biri. Yaratıcı yazarlık için yetenekten çok tutku sahibi olmanın önemli olduğu bir gerçek. Tutkunun yanında yaratıcı yazarlık için kişide olması gereken bir diğer özellik de sabır. Çalışmanın önemini vurgulayan bu yaratıcı yazarlık eğitiminde yazar Mario Levi, yazarlığın püf noktalarından bahsedecek. Yazmanın önünde duran engelleri anlamak ve bunları aşmak için yaratıcı yazarlık eğitimi birebir.
Yaratıcı yazarlık eğitiminde yazmaya başlamadan önceki sürecin yanı sıra yazma süreci hakkında da tavsiyeler ve yaratıcı yazarlık için püf noktalar bulunur. Yazabilmenin ardındaki sır, iyi bir yazının önünde duran engeller ve yaratıcı yazarlık için nasıl çalışmak gerektiği ile ilgili bölümler de yaratıcı yazarlık eğitiminin içeriğinde yer alır. Tüm bunların yanında yaratıcı yazarlık eğitiminde roman, hikâye, gezi kitapları, biyografi ve otobiyografiler hakkında bu türlerin özelliklerini açıklayan bölümler de bulunur. Yazar Mario Levi bu eğitimde yazarken sizi hangi sürprizlerin bekleyebileceğine ve yazdıklarınızı nasıl değerlendirmeniz gerektiğine de değiniyor.
Yaratıcı yazarlık eğitimi kapsamında Mario Levi’nin cevapladığı ilk sorulardan biri hikâyenin ne olduğu. Bir hikâyenin uzunluğu konusunda belirlenmiş kesin bir sınır yoktur. Hikâye genelde romana kıyasla daha kısa bir türken dünya çapında bir yerde durduğu söylenebilir. Özellikle yaratıcı yazarlık alanında halk masallarından destanlara uzanan uzun bir yolculuğa sahip olan hikâye türü, yazarlık öncesinde kulaktan kulağa aktarılmış çok eski bir türdür. Yaratıcı yazarlık eğitimine göre bir hikâyede kullanılacak öğelerin hepsi işlevsel olmalıdır ve hikâyenin giriş cümlesi olabildiğinde etkileyici olmalıdır.
Yaratıcı yazarlık eğitiminde iyi bir yazının ardındaki temel gereksinimler tutku ve sabır olarak açıklanmaktadır. Öncelikle iyi bir yazının, yazarın inandığı bir yazı olduğunu anlamak gerekir. Yazarın yazdığı dile hâkim olması da iyi bir yazı yazmanın en önemli noktalarından biridir. Dilin yalnızca yapısal özelliklerine değil, duygusuna da hâkim olabilmek çok önemlidir. Yaratıcı yazarlık için gerekli olan noktalardan biri de yazarın yazdığı konu hakkında bilgi sahibi olmasıdır. Bilginin içselleştirilmesi, mümkünse yaşanmış bir şey hakkında yazmak yaratıcı yazarlık sürecini kolaylaştıracaktır. Bu noktada yazar bireysel hafızanın yanında toplumsal hafızadan da yararlanabilirse daha etkili bir yazı ortaya çıkaracaktır.
Yaratıcı yazarlık yapmak için yaratıcı yazarlık eğitimi üzerinden önerilen ilk tavsiyelerden biri günlük hayatın en az bir veya iki saatinin mutlaka yazmaya ayrılmasıdır. Kişi yazacak bir şeyi olmasa bile her gün masa başına geçip yazmaya çalışırsa yaratıcı yazarlık becerilerini geliştirecektir. Yaratıcı yazarlık için önemli bir nokta da okumaktır. Okumak kişiye yazma süreci boyunca yol gösterebilir. Üstelik neyi yazmanız gerektiğini öğretmenin yanında neyi yazmamanız gerektiğini de öğreten bir pratiktir.
Konu yaratıcı yazarlık olduğunda herkesin kendine has bir yazma biçimi olduğu söylenebilir. Kimi yazarlar kendilerini bir odaya kapatarak yazarken kimisi hayattan beslenir ve odasının dışında olup bitenlerden ilham alır. Yaratıcı yazarlık için kimi insanın en değer verdiği şey yazarken hayatın içinde olmaktır. Günlük hayatta gördüklerinden ilham alarak günlük notlar tutmak da iyi bir yaratıcı yazarlık biçimidir.
Yaratıcı yazarlık hayatınızın her alanında ihtiyacınız olabilecek ve kullanabileceğiniz bir beceridir. Bu nedenle Mario Levi tarafından Neo Skola için hazırlanan Yaratıcı Yazarlık Eğitimi hayatınızın birçok alanında faydasını gösterecektir. Yaratıcı yazarlık eğitimi sayesinde kendinizi ifade etmeniz kolaylaşacak, yazmanız daha etkili bir hale gelecektir.
Yaratıcı yazarlık ile ilgilenen çoğu kişi kendisine yazarlığın bir yetenek olup olmadığını sorar. Yaratıcı yazarlık eğitimi kapsamında da değinildiği üzere, yazarlık için bir yetenekmiş gibi düşünmek yersizdir. Yaratıcı yazarlık için yetenekten çok tutkulu ve sabırlı olmak önemlidir. Yazarlık değilse bile tutkulu olmak bir yetenek olarak değerlendirilebilir. Yaratıcı yazarlık yolunda en önemli iki kelime tutku ve sabır olarak değerlendirilebilir. Yetenek ise bu alanda ön planda değerlendirilen bir şey değildir.
Yaratıcı yazarlıkta kendisini geliştirmek isteyenlerin yapması gereken ilk şeylerden biri yazdıkları dile hâkim olduklarından emin olmalarıdır. Bir dile hâkim olmak demek o dilin duygusunu bilmek demektir. Dilin duygusuna hâkim olan kişi yaratıcı yazarlık alanında iyi işler çıkarabilir. Yaratıcı yazarlık için karşılanması gereken gereksinimlerden biri de yazılacak eserin içeriğine dair bilgi sahibi olmaktır. Edinilen bilgileri içselleştirmek ve yaşanmışlık hissini verebilmek yaratıcı yazarlık için karşılanması gereken en önemli noktalardan biridir.
Neo Skola için Mario Levi tarafından hazırlanan Yaratıcı Yazarlık Eğitimi kapsamında yaratıcı yazarlık hakkında birçok noktaya değinilir. Öncelikle yazmaya başlarken yapılması gerekenlerin anlatıldığı derste yazabilmenin ardındaki en önemli gereksinimler ve iyi bir yazının önünde duran engeller anlatılır. Farklı yazı biçimlerinin özellikleri tartışıldıktan sonra yazma yöntemlerinden bahsedilir ve yaratıcı yazarlık alanına dair sıkça sorulan sorular cevaplanır. Yazarken yazarı hangi sürprizlerin beklediği, yazarın etkilenmekten korkması gerekip gerekmediği veya yazdıklarını nasıl değerlendirmesi gerektiği gibi sorular bunların arasındadır.
Kreatif yazarlık aslında yaratıcı yazarlık ile aynı şeydir. İyi ve çarpıcı şeyler yazmak için nerelerden ilham alınmalı? İyi bir yazının önünde ne gibi engeller bulunur ve bu engeller nasıl aşılabilir? İyi bir yaratıcı yazar olmak için neler yapılmalıdır? Bunlar ve benzeri soruların cevaplandığı yaratıcı yazarlık eğitimini inceleyebilirsiniz.
Yaratıcı yazarlık eğitimi kapsamında yazarlık konusunu inceleyen Mario Levi, yaratıcı yazarlık eğitiminde bir yazarın sahip olması gereken en önemli iki özelliğin tutku ve sabır olması gerektiğini anlatır. Yaratıcı yazarlık yapmak isteyen birinin yazarlık yeteneğinden çok yazmak için gerekli olan tutku ve sabır özelliklerine sahip olması gerektiği yaratıcı yazarlık eğitiminde vurgulanır.
Yaratıcı yazarlık eğitimi kapsamında Mario Levi iyi bir yaratıcı yazar olabilmek ve yazınızı geliştirmek için bazı tavsiyelerde bulunuyor. Bunlardan biri çokça okumak çünkü okuduğunuz şeyler sizlere yazarken yol gösterir. Tavsiye edilen pratik yöntemlerinden bir diğeri ise günlük hayatta ilham aldığınız şeyleri not almak için bir defter tutmanız. Bu deftere aldığınız notların bir hikâyeye dönüştüğünü bile görmek mümkün.
EĞİTMEN HAKKINDA
Mario Levi, 1957 yılında dünyaya geldi. 1975 yılında Saint Michel Lisesi'nden, 1980 yılında, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İlk yazıları Şalom Gazetesi'nde yayınlandı. Bu yazılarını daha sonra Cumhuriyet Gazetesi, Stüdyo İmge, Milliyet Sanat, Gösteri, Argos, Gergedan, Varlık gibi yayın organlarındaki yazıları izledi. Yayınlanan ilk kitabı Jacques B...
Mario Levi tarafından hazırlanan eğitimleri alanlar bu eğitimleri de aldı.
KATEGORİLER
Sinema
Tarih
Finans
Sağlık
Müzik
Girişimcilik
Gastronomi
Yaşam Kültürü
Satış
Pazarlama
Liderlik
Yetkinlik Gelişimi
Sanat
Bilim
Sürdürülebilirlik
Çocuk Gelişimi
EĞİTMENLER
Alp Ersönmez
Giovanni Guidetti
Ahmet Hazım Topçuoğlu
Muhsin Akgün
Dr. Can Gürbüz
Prof. Dr. Asaf Savaş Akat
Müjde Mısırlı
Enis Arslan
Levon Bağış
Doç. Dr. Defne Eraslan
İrem Göğüş
Cem Bozkuş
Mehmet Açar
Ateş Ataseven
EĞİTİMLER
Sporcu Velisi Olmak
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği
En İyi Diyet Nedir?
Doğum Yolculuğu: Gebelikten Anneliğe
Kurumsal Dünyada Yapay Zekâ
Makyajın Sırları
Çocuk Edebiyatı ve Klasikler
Koçluk Duruşu ve Koçluğun Temelleri
Fermante Turşu
Dönüşümün Temelleri: Liderlik, Strateji ve Kültür
Fonksiyonel Nefes
3 Cisim Problemi ve Kaos Kuramı
Atatürk'ün Mirasını Anlamak ve Geleceğe Taşımak
Türk Sinema Tarihi