Bu eğitimle, zeytinyağının toprakta filizlenen yolculuğuna eşlik edecek; duyusal analizin inceliklerinden zeytinyağı üretim sistemlerine kadar, zeytinin ve zeytinyağının tarihte ve günümüzdeki yerine dair çeşitli başlıklarda en doğru bilgileri edineceksiniz.
6 DERS, 22 BÖLÜM
“Hangi zeytinyağı?” sorusunun cevabı bu eğitimde!
EĞİTMENLE CANLI SORU-CEVAP
Canlı soru-cevap oturumlarına katılarak, uzman tadımcı ve panelist Duygu Özerson Elakdar’a zeytinyağı ve zeytinyağı tadımı ile ilgili merak ettiklerinizi sorabilirsiniz
Tüm Eğitimleri Dilediğin Yerde Dilediğin Zaman İzle!
Homeros’un ‘altın sıvı’ olarak adlandırdığı zeytinyağının, Antik Yunan’da kutsal kabul edilen zeytin ağacında başlayan yolculuğu kadar tarihte toplulukların ilgisini çekmeye devam eden çok az bitki vardır. Günümüzde hakkında yapılan araştırmalarda kanser ve Alzheimer gibi ciddi hastalıkların gerilemesine yardımcı olduğu tespit edilen zeytinyağı, tarihte ve özellikle Akdeniz coğrafyasında geleneksel ve dini mekanlarda çok önemli bir yer işgal etmektedir.
Zeytinyağına denince çoğumuzun aklına ‘sızma’, ‘natürel’, ‘filtresiz’ gibi sözcükler gelir. Peki tüm bu sözcükler ne anlama gelir? Neden önemlidir? Eğer sen de mutfağında hangi zeytinyağını tercih edeceğine karar verirken bilmen gereken noktaları, etiket okumanın inceliklerini ve zeytinyağının üretim sürecini öğrenmek istersen, zeytinyağı ile ilgili bilmen gerekenleri uzman tadımcı ve panelist Duygu Özerson Elakdar bu eğitimde anlatıyor. Artık hangi zeytinyağını, hangi sebeplerle tercih etmen gerektiğini bileceksin!
EĞİTMEN İMZALI SERTİFİKA
Eğitimi bitirince, üzerinde eğitmen imzasının bulunduğu sertifikaya sahip olursunuz
EKSTRA İÇERİKLER
Sertifikanı aldıktan sonra 12 hafta boyunca her hafta sana gönderilecek ekstra içeriklerde eğitim içeriğiyle paralel kitap önerileri, söyleşiler, videolar ve dahası seni bekliyor!
SINIRSIZ ERİŞİM
İzleme sınırı olmaksızın dilediğiniz zaman, dilediğiniz kadar izleyebilirsiniz
Zeytinyağının Gizemli Dünyası ve Tadımı eğitimi, Amerika’nın en prestijli gurme mağaza zinciri olan Whole Foods Market’e girmeye hak kazanan ilk ve tek Türk Zeytinyağı Markası ‘Hiç’in marka kurucusu Duygu Özerson Elakdar tarafından hazırlandı. Zeytinyağının Gizemli Dünyası ve Tadımın İpuçları’nda Duygu Özerson Elakdar, zeytinin ve zeytinyağının tarihteki ve günümüzdeki yerini anlatıyor. Bu eğitimle zeytinyağının tarihteki önemi ve modern zeytinyağı üretimi teknolojisi hakkında öğrenmen gerekenlerle birlikte, mutfakta zeytinyağının rolüne dair doğru bilinen yanlışların farkına varacak, duyusal analizin incelikleri ve karşılaşabileceğin aldatmacaları tespit etmeyi öğreneceksin.
Zeytinyağı yapımı incelikli bir iştir. Zeytinyağı, zeytin ağacı meyvelerinden elde edilir ve hem mekanik hem fiziksel işlemler sonucunda elde edilen yağlara denir. Zeytinyağı yapımı sırasında hiçbir kimyasal madde veya çözücü kullanılmaz. Bu özelliği ile diğer bitkisel yağlardan ayrılır. Evde zeytinyağı yapımı bu özelliğinden dolayı diğer yağlara göre daha kolaydır denebilir. Neo Skola’daki zeytinyağı yapımı eğitimi, Duygu Özerson Elakdar tarafından hazırlanmıştır. Zeytinyağı yapımı kapsamında farklı teknikler bulunur. Modern ve geleneksel teknikler birbirinden farklıdır ve zeytinyağı yapımı alanında üretim teknik ve tesisleri sürekli güncellenen bir teknoloji ile değişmektedir.
Duygu Özerson Elakdar bir zeytinci, zeytinyağı üreticisi ve uzman tadımcıdır. Neo Skola’daki bu eğitiminde Duygu Özerson Elakdar zeytinyağı yapımı hakkında önemli noktaları paylaşıyor. Neo Skola’daki zeytinyağı yapımı eğitiminde Duygu Özerson Elakdar Anadolu coğrafyasındaki zeytin ve zeytin ağacı cinslerinden tarım tiplerine, dikim tekniklerinden hasat dönemi ve budama yöntemlerine zeytinyağı yapımı ile ilgili birçok önemli konuya değiniyor. Zeytincilik eğitiminin yanı sıra zeytinyağı hakkında doğru bilinen yanlışları da açıklayan Duygu Özerson Elakdar zeytinyağı yapımı hakkında bilmek istediğiniz her şeyi bu eğitimde sizlerle paylaşıyor.
Zeytinyağı yapımı sırasında kullanılan üretim tekniklerini Duygu Özerson Elakdar Neo Skola’daki eğitiminde paylaşıyor. Zeytinyağı üretiminde modern ve geleneksel tekniklerden bahsedilebilir. Geleneksel yöntemlerden biri taş baskı yöntemidir. Bu yöntem yüksek kalite faktörü olarak yansıtılsa da bu doğru değildir. Modern yöntemlere bir örnek olarak kontinü sistem verilebilir. Kontinü sistem ile işlenen zeytinden yüksek polifenol oranı ve zengin aromalara sahip bir zeytinyağı üretilme olasılığı daha yüksektir. Kontinü sistem ile zeytinyağının yanı sıra zeytin kara suyu ve katı atık olan pirina da elde edilebilmektedir.
Zeytinyağı yapımı sırasında zeytinyağı tarihi hakkında bilgi sahibi olmak önemli olabilir. Üretici ve tüketicilerin alışkanlıklarının tarih boyunca yaşanan toplumsal ve coğrafi kırılmalar ile yön değiştirebileceğini göz önünde bulundurmak önemlidir. 1920’li yıllarda uygulanan mübadele politikasının sonucunda zeytinle uğraşan Rumların gitmesiyle zeytin tarımı sekteye uğramıştır. Fakat bunlardan çok daha önce bile zeytin, tarihin daimî bir parçası olmuştur. Zeytin ağacı Antik Yunan’da sporcular, doktorlar ve devlet adamları tarafından kutsal kabul edilmiştir. Özellikle Akdeniz coğrafyasında zeytin ve zeytinyağı geleneksel ve dini mekanlarda, kutsal törenlerde ve birçok dinde vaftiz törenlerinde kullanılmıştır.
Profesyonel tadımcı Duygu Özerson Elakdar bu eğitiminde zeytinyağı yapımı veya zeytincilik eğitimi gibi konuların yanı sıra zeytinyağı tadımını da anlatıyor. Zeytinyağında Duyusal Analiz, uluslararası düzeyde kabul görmüş bilimsel bir tespit yöntemidir. Tadım yapan kişilerin tatmakta oldukları zeytin cinslerini tanıyor olmaları çok önemli bir faktördür. Kalite kriterleri meyvemsilik, acılık ve yakıcılık olmak üzere üçe ayrılır. İyi kalitede bir zeytinyağının bu üç kriteri dengeli bir şekilde bulundurması beklenir.
Terminoloji ve Etiket Okuma
Hikayeler ve Mitoloji
Kalite Kriterleri
Yemek ve Zeytinyağı Uyumu
Zeytinyağı Tadımı
DERSLER ve BÖLÜMLER
Duygu Özerson Elakdar tarafından hazırlanan eğitimleri alanlar bu eğitimleri de aldı.
KATEGORİLER
Sinema
Tarih
Finans
Sağlık
Müzik
Girişimcilik
Gastronomi
Yaşam Kültürü
Satış
Pazarlama
Liderlik
Yetkinlik Gelişimi
Sanat
Bilim
Sürdürülebilirlik
EĞİTMENLER
Alp Ersönmez
Giovanni Guidetti
Ahmet Hazım Topçuoğlu
Muhsin Akgün
Dr. Can Gürbüz
Prof. Dr. Asaf Savaş Akat
Müjde Mısırlı
Enis Arslan
Levon Bağış
Doç. Dr. Defne Eraslan
İrem Göğüş
Cem Bozkuş
Mehmet Açar
Ateş Ataseven
EĞİTİMLER
Agility: İş Hayatında Çeviklik
Amerikan Sinema Tarihi
Anadolu Mutfağının Modern Yorumu
Antik Çağ'dan 19. Yüzyıla Sanat Tarihi
Atatürk’ü Anlamak
Avrupa ve Dünya Sineması Tarihi
Ağız Yapısı ve Lezzet Katmanları
B2B Pazarlama Eğitimi
Baş Ağrısı ve Migren
Başarılı Kariyerin Sırları
Bir Yaşam Şekli Olarak Yoga
Bira Tarihi ve Kültürü
Biyoçeşitliliği Anlamak ve Korumak
Blockchain ve Kripto Paranın Temelleri